Jag vill...

*... få alla människor, särskilt barn att förstå att dom är viktiga och behövda. Att dom är älskade och att ingen tycker dom är onödiga.
*... stoppa den fruktansvärda kött-marknad där djur föds upp för att ätas. Jag vill inte att djur ska plågas nå mer, för att människor tycker dom är mindre värda. Mindre värda betyder inte att man får behandla dom hur som helst. 
*... att alla människor i världen har ärlig demokrati, så de känner att dom kan påverka och förändra. 
*... donera ut alla multimiljonärers pengar på bättre behövande.
*... att alla människor och djur ska leva ett värdig och lyckligt liv.

stora planer. höga mål. och för det mesta får man inte som man vill. 
men jag vill. 

 

alltså seriöst.

Går ju inte att ladda upp bilder här. Har försökt flera gånger att ladda upp bilderna från sthlm men det går inte. Kanske för att detta internet inte är det snabbaste, men jaja :P
Grilla i finvädret idag, woho!! Imorgon ska jag sola.
På fredag är det jobb igen och på lördag är det middag hos moder jord. 

Har fått tips om en grym sida där man kan hitta billigt boende, snabbt. Även om du inte har jobb eller så. Ska lätta kolla runt där.

  

peace
/sofiasniper

Hemma i sundsvall city.

Mulet väder ute, vadan detta?
Idag ska jag förhoppningsvis fått lön. Yey. Drömde att jag jobbade inatt förresten, 12 timmar i rad, tillsammans med Kicki. Och jag var så lycklig. Hehehehehe.

Stockholm var i alla fall jättetrevligt. Släpade med Jonte ut på shoppingtur också, stackarn. Borta bra men hemma bäst? Tjaa... det är ju inte så att jag jublar över att vara hemma. Det händer ju inget, allt är precis som vanligt. Känns som att sniper är redo att lämna boet. 

Bilder kommer nog i eftermiddag. 

pussipuss
/sofiasniper


idag ska man åka hem

Igår var vi på stan och shoppade hela dagen. Sedan åkte vi hem till Jonte och hade roligt. Åkte vidare till Cissi och förfestade lite hos henne. Hon bodde så himla fint.
Drog i alla fall vidare till Friday, som låg nära stureplan. haha. Så himla roligt att titta på allt folk, och försöka att inte dömma ut någon.
Sammantaget var det en bra dag och kväll.

Idag ska vi åka hem, om tre timmar. Men ska först in till stan en sväng. Så nu måste jag skynda mig på att sminka mig och packa ihop mina saker.

hoppas du haft en bra helg
/sofiasniper

Nu är jag i the big city

Hemma hos Jonte, äntligen. har vandrat runt på stan med Kicki och Lina hela dagen. Ut med båt till grönan också. Nu håller vi på att laga mat och jag tänkte gå och ta mig ett glas vin. Seg och trött. Kommer nog slockna som ett ovaggat barn kan jag tänka mig. saknar inte sundsvall ännu. /sofiasniper

stockholm baby!

Imorgon åker vi. Klockan åtta går bussen från Sundsvall. Det ska bli riktigt skönt faktiskt.
Har just jobbat, det var lite roligt men slut är man.
Jösses vad det regnar ute alltså, såg ingenting när jag skulle köra hem från joppeh. Ösregn bara. Uscha, gillar inte sånt väder jag.

Så. Förutom att jag ska bli pank i Stockholm ska jag väl hälsa på Jonte. Mycket trevligt.
Gah. Trött. Luktar illa. Måste städa och packa. Suck.

Ta hand om min pojkvän här i Sundsvall medan jag är i storstaden.
love
/sofiasniper


<3

och inga fotavtryck i kommentarfälten.. ni, mina kära läsare, suger!! *fLiRt*

Idag har jag solat min gravida mage på bänkås. (nej jag är inte gravid, det var ett skämt, heheheheheh...)
Där var det ganska molntätt, så nu måste jag ringa och klaga på vädret jag hörde imorse på radion, där dom sa att det skulle vara klart hela dagen. LJUG.
Och om 40 minuter ska vi börja vandra till norra berget och jag har inte duschat, handlat eller nåt. Vi ska nämligen grilla där. Mysigt va? Måste utnyttja sommaren sista veckor.

Kanske blir det en stockholmstripp i helgen beroende på vad tåg/buss kostar. Fredag till söndag, jag och Kicki våldsgästar Jonte.

Igår åt vi på Bite Line (för Tingen som fyllde 22 i måndags), kicki glömde sin pengapung där. Så hela dagen idag har hon haft smått panik, för den var borta. Men så kom den åter, via ett samtal till Bite Line.

Nåja. lite bilder från igår och idag, sen drar jag till duschen.
   
   
   


teamo
/sofiasniper

bilder

Grillfest hos Lina 18/7
  ,
     
   

Födelsedagsfest hos Julia för henne och Elina 11/7
     
   

Myskväll hos Kicki 17/7
   

myggbett och regn

Måndag. Meningslösa måndag. Jag hade fel häromdagen när jag sa att söndagar var deprimerande, det är måndagar som är det. Speciellt när det är sånt här regn och man inte har något alls planerat under dagen.
Min och Julias nuvarande favoritlåt är "Me and Julio down by the schoolyard". Sötast. Fast jag får ju sjunga "julia" istället då. Den blir man mindre deprimerad av faktiskt :D Fast det är måndag.

Jag funderar eventuellt, kanske, möjligen att testa spela lite cs. Längesen som satan nu. Saknar det men min dator är ju opålitlig, så den kan ju få för sig att inte lyda mig utan stänga av sig och såna saker.



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAG TIIIIINGEN ! :D:D:D:D

/sofiasniper

bilder taget i nuet


kom vår sol och lys

Idag har jag solat hela långa da'n. Först i Simons hängmatta och sedan på bänkåsviken med Tove Kicki och Simon. 

Och idag kände jag återigen hur upprörd jag blir på folk som kör bil. Alla måste ju för fan ha fel på blinkersen eftersom inte en enda j-vel, vet när man ska använda den. Speciellt inte i rondeller. Men tutan, den vet dom minsann hur man ska använda. Jo för att stressa medtrafikanter. 
Äldre skyller alltid på ungdomarna, men när det gäller trafik-fel så tror jag faktiskt att gamlisarna står för dom flesta felen. Jag anklagar dom inte heller, hur lätt kan det vara att lära sig köra rondell när det inte fanns när de tog körkort? Men för Gud skull, känner man sig osäker på något - så kan man fråga!! 

Ser någon galen tjej rusa ut från sin bil mitt i en trafikerad väg kan ni vara säker på att det är jag, som berättar för bilen bakom att bara för att han tutar när jag får motorstopp så kan jag inte köra fortare. Och det är tråkigt att han inte vet vad man ska använda tutan till - VARNINGSSIGNAL, heter det av en anledning.

PUH. Nu andas jag in och ska gå och tvätta mina valkar.

kärlek
/sofiasniper

solen försvann och åskan kom fram

Måste bara idiotförklara två saker.
-  Litauen vill förbjuda att man får prata gott om homosexualitet. Haha. Så konservativt. "Det kan ge de unga fel bild på homosexualitet". Dumma dumma dumma litauen. 
-  Det andra är att EU vill göra samma asyl-lagar över hela EU. "Så vi alla hjälps åt att ta hand om asylsökande". Jo tjena, för att säga åt Sverige att ta in lika många som Finland. 

Jag har underskattat det här med "snabb-baka". Att hälla lite köpt pulver och vatten i en bunke och så har du en klar kaka. Jag har alltid tyckt det känns för bekvämt och onyttigt. Men haaaallååå? Det är billigare! Och det går fort. Och ska man ändå äta kaka (onyttigt!?) så spelar det ju faktiskt ingen roll om det är onyttigt eller onyttigare. Det känns så New York att göra sån kaka, ni vet hur dom alltid säger "åh, jag kan inte baka - har aldrig gjort det förut". Och så sliter dom fram ett sånt "färdig-kaka-paket". Hihi.

Har föresten sett typ fyra tröjor på Hollywood (en affär, www.hollywood.se) som jag vill köpa. Men har inte pengar, dom har så himla dyra kläder. Men nu frågar jag er läsare. Jag ska eventuellt till Stockholm nästa helg - då lär jag gå dit och kolla. Är det värt att köpa en tröja där då för ca 800kr? Om jag tycker den är väääldigt fin? Jag är ju ändå inte så ofta i Stockholm...

nu ska jag kolla min morotskaka:)
peace
/sofiasniper


god hälsa önskar jag mig nu!

Idag är det sol och värme. Och jag klev upp i bra tid. Men så ska man sola i gräset. Jag hatar det. Myror, flugor och andra småkryp som går på en så det kittlar och man kan inte slappna av. Men när jag skulle ta solstolen var världens största spindel på den så jag vill inte röra den nå mer.
Det enda jag tänker när jag ser spindlar är "DÖDA!!!11". Brutalt. Men dom är äckliga, stora som små, håriga som bara. usch.

Ska fortsätta sola nu då. Hängmattan är det som gäller atm.

peace
/sofiasniper

cherry pie?

Filmen igår (Ice age3) var bra, väldigt rolig.
Idag har mina digitala bilder kommit hem, framkallade. Mycket praktiskt. Dock saknades fyra, var dom liksom inte tillräckligt fina eller vadå? Aja. Ska maila och fråga varför jag inte fick alla bilder.
Köpte i alla fall ett album så nu har jag hett (som vi säger på sundsvallska..) in alla bilder där och skrivit datum och grejat. Duktigt av mig.

Hörde igår förresten att Aqua återförenats, kanske är jag sen med nyheten och ni suckar nu åt mig. Men för mig var detta i vilket fall ganska stort. Aqua var mina idoler när jag var liten, hade både affischer och tshirt med dom. Det här kan bara båda gott tänker jag... och poppar till barbie world.

Snart ska jag få god vegetarisk pizza och sen ska jag till Kicki och "kolla på film", en anledning till att få dricka vin haha.


den bilden framkallade jag inte.

men här är några jag framkallade

   
   
     

många kramar
/sofiasniper

hårblåsen är ännu inte hittad

Om en och en halvtimme börjar Ice Age 3. Jag och Simon ska se den på bio. Vi har typ varit på bio en gång på ett år, haha. Så nu tyckte vi att vi skulle gå. Mmm, biopopcorn!! Jag längtar redan.
Sen ska jag också tillägga att jag saknar solen, värmen och sommaren. Känns som att sommaren kommer ta slut innan den ens börjat.

ha en bra kväll
/sofiasniper

vart är min hårblås?

Sex and the city är över. Har nu sett alla sex säsonger och filmen. Längtar tills nästa. Kicki tyckte vi skulle flytta till New York och vara som dom. Jag är sjukt på! 

Roligaste noterade konversation från lördagskvällen, råkade jag höra när jag satt på toa
"Ahhh, och så hon bah blablabla och sen blablabla och blablabla, och jag baah Ehhh. Alltså... är det typ bra eller dåligt?"

En stockholmsresa är på vippen att bli av 24-26 juli. Måste också klämma in en släkten-resa. Men om jag ska få med mig Kicki kan det blir svårt, när hon har fotbollen som hon är lite halvt bunden till. 

Ja. Seriöst. Vad ska jag göra nu? Sex and the city är över. Mitt liv tog också slut. Eller pausade i alla fall. Nu måste jag hitta en lika bra serie, i samma stil som jag kan gotta mig i. Tips?

    
    
lite bilder från peace and love.

kiss och bajs
/sofiasniper



GRATTIS JULIA OCH ELINA 21 ÅR!!!

Ja. Efter två veckor (en på peace and love, och en på gatufesten) med drickande varje dag. Har jag alltså beslutat att vara nykter två veckor framåt. Idag är det en vecka sen jag sa det. Och idag är det fest. För två tjejer fyller år.
Hur ska detta gå? Jag vet inte sist jag var nykter på fest. Vilket låter hemskare än vad det är. Jag har nödvändigtvis inte varit full varje gång, men ett glas vin, eller en öl, eller så.
Men idag blir det inte ens så lite, för jag ska köra bil. Och då har man inget val.
Jag har ingen självrespekt om jag skiter i detta nu. Men jag frågar mig själv.. om man nu ska rena kroppen, vad hjälper då två veckor? Borde man inte vänta flera månader. Är detta waste?

Nåja. Hoppas på en trevlig kväll ikväll.
Man kan ha kul nykter, och man kan ha tråkigt full.
Jag känner mig torr.
/sofiasniper


bojkotta

Min kameradisplay har pajjat, den föll i marken. Pjoooof vilken tur att jag har garanti. Tänkte jag. När jag väl hittade garantin, åkte jag till MediaMarkt och fick svar "garantin täcker inte det här".
Vaaa? Vad ska man med garanti till om det inte täcker skador? Han sa "du får sluta kasta kameran i golvet"
Jag skaffade väl garantin för jag förstod att jag skulle klanta mig och kasta den i golvet. 

Inte nog med detta, har min kära vän försökt köpa mobil där ungefär tre gånger denna vecka. Men man får ingen hjälp där?! Hallå? Bara för att vi inte ser rika ut så frågar ingen ifall vi behöver hjälp, dom som jobbar där går fram till familjer, vuxna eller såna med dyra handväskor. Bra service... naht.

Pfft. Sista gången jag köper garanti eller försäkring, det täcker ju för fan inget. 
Sug MediaMarkt. Tyskar....

BLÄ
/sofiasniper

fy sjutton vad det regnar, hurrni.

En fika på subway och en kaffe på barista. Och en massa prat med Elisabeth. Trevligt värre :)
Igår umgicks jag med Kicki och Ida på kvällen, vi skulle se film. Men ni vet väl hur det är när tre tjejer ska se film? prat, prat och åter prat. Väldigt trevligt var det i alla fall. 

Ikväll ska jag nog vara med Kicki. Bara mysa, kanske försök till att se film?
Och imorgon fyller någon jag känner år.... vet inte om det kanske kan vara Julia Blixt?! Hon och hennes tvillingsyster ska ju ha fiest. Dock ska jag köra bil dit tror jag. Men hoppas det blir finväder, eller i alla fall uppehåll. Sjukt less på regnet nu.

Såg en film som heter Babylonsjukan. Sämre än jag trodde men bra ändå! Underhållande. 

ha en trevlig dag, nu blir det lite birsta för mig
/sofiasniper

jävla skitväder!

Jag har totalt fastnat i sex and the city. Jag mååååste dricka coctails klockan tolv på förmiddagen och köpa dyra fancy skor. Whats up with that?!
Känns inte lika fancy när man får kallelse till arbetsförmedlingen och kontoutdragen hemskickade... Verkligheten kommer tillbaka igen.
Nu ska jag i alla fall åka till Sanna och hjälpa henne med hennes utväxt.. i håret. Alltså.
Lindas pappa för några år sen i Lindas stuga, säger till mig och Tove:
"Jag vill ha sex...." paus "ostskivor alltså!".
Ja, vad annars tänkte vi? Alltså är ett viktigt ord.

Lite bilder från gatufestveckan kanske?

   
   
   
     

Och för er läsare som inte bor i Sundsvall (finns det ens såna?!) så är gatufestev ungefär exakt vad det låter att vara. En festival med artister, då de stänger av Stan och sätter upp tält, langosvagnar och scener.

fred
/sofiasniper

will you be there?

Igår spenderades hela dagen framför tv:n. För att först se en film om jackson-familjen, sedan minnesstunder och sedan begravningen och tillsist en livekonsert från dangerous-turnén. 
Så fruktansvärt fint. Många tårar rann nog under begravningen igår, i alla fall från mig. Nu är han i alla fall fri, och nu kan folk tillslut låta honom vara. Tack!

För mig går det inte att jämföra honom med någon. Han var utöver alla andra. Och att säga (som många säger..) att Justin Timberlake är på väg att bli nya king of pop, förnedrar verkligen MJ, för mig i alla fall. 

King of pop, or just King. Frid.


I Heart NY

Sex and the city för hela slanten. Fjärde säsongen nu. Lite glad över att det inte är badväder ute så jag kan sitta inne framför tvn med gott samvete. 

Och jag tror att jag snart grävt ner mig i en depression, på riktigt. Orkar inte ta mig utanför dörren. Det har kommit och gått förut också. När man inte har något jobb eller några pengar, är det svårt att hitta anledningar till att kliva upp på morgonen. Och så sitter man i pjamas hela dagen och glor på tv. Och så blir man deppig av att man inte gjort något. Ond cirkel.

Har i alla fall kravlat mig till arbetsförmedlingen idag. Antar att det är hyffsat bra. Men jag vill inte bli påtvingad ett jobb jag inte vill ha, eller praktik där jag inte får pengar. Jag vill ha ett jobb som jag trivs på, och tjänar pengar till en egen lägenhet av. Men som alla säger... vi ungdomar är ju så kräsna när det gäller jobb, vi kan ju inget - så det är bara ta det som erbjuds. Skit i om du vantrivs - du ska ju fan vara nöjd om du har ett jobb. Bortskämd? Maybe. 

Nu ska jag kolla mitt sparkonto, som sjunkit drastiskt de senaste månaderna, då jag inte har någon som helst inkomst. 
Äta lite jordgubbar och låtsas att jag bor i NY och har massvis med pengar... 

kickin'
/sofiasniper

du har saknat mig, erkänn...

Sitter hos simons bror nu. Vi har inget internet i simons lägenhet, därför jag inte uppdaterat. 
Tingen är tillbaka, livet återfår sin vanliga form. För mycket fest för sitt eget bästa med peace and love, sen gatufesten. Illa som en prilla. 
Men imorgno blir det sex and the city och mys bara.
Myser med lite michael jackson såhär på kvällskvisten. Shit, nu borde jag sova.

Hoppas du haft en trevlig kväll babe. haha

peace
/sofiasniper

RSS 2.0