jag har varit i åre för första gången!

Dagen började för över tolv timmar sedan, då jag klev upp, trött som ett as, men med lite hopp om att få börja jobba i Åre.
Mötte Eddie och hans vän vid tågstationen och bussen rullade iväg. 4 timmar senare (knappt) var vi framme i Åre. Käkade på Max, snackade lite med arbetsgivare och lämnade nåt cv.
Väntade på att klockan skulle bli halvfem, och sedan rullade vi hemmåt runt femtiden. Framme vid halvnio och jag är halvt död.

Tror jag ska göra mig lite mat nu. Eller fika i alla fall. Har noll planer för morgondagen. Plugga in lite Psykologi, så det verkligen fastnar kanske. Söka csn också.

Eddie vart lite sömnig!


FRED
/sofiasniper

OKEJ. stavningen är stämmer säkert inte... men efter två lektioner får ni fan stå ut med det.

Hola! Buenos tarde.
Me llamo Sofia. Cómo se llama usted?
Cómo estad usted? Muy bien, gracias.
De dónde usted? Soy de Suecia, de Sundsvall.
Cúal es su numero de teléfono? Mi numero de teléfono es el....
Mucho gusto.

Cero, uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis, siete, ocho, nueve, diez, once, doce, trese, catorce, quince, dieziseis, diezisiete, dieziocho, diezenueve, veinte.

hasta luego
/sofiasniper

fyfan vad jag frossar idag....

Vilken dålig uppdatering hurrni. Har ni saknat mig? Det har jag. Eller jag har saknat datorn rättare sagt.

Igår tänkte jag skriva ett upprört inlägg om hur jag hatade folk som gick på travet, och hur jag hatade folk som äter hamburgare och korv, och hur jag hatade folk som skulle handla av mig när jag verkligen inte orkade sälja något. Men det hanns inte med.
Jag hade en hård och jobbig dag i en hamburgerkiosk, 6timmar utan rast, mat eller dricka. Sura och otåliga människor som ville har kött.
Ni förstår ju hur less man var, speciellt eftersom man dagen innan sovit som en gnu och haft helt fullt upp och försöka lära sig Psykologi i tre timmar. Hjärnan var död!

NÅJA. Imorgon ska jag och Eddie åka till åre, i full snowboard/slalom-utrustning, i hopp om att det är snö där. Nej men det är rekrytering för säsongsjobb där. Skulle vara fett att jobba där.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och fortsätta frossa i ostbågar, vindruvor, choklad, coke och lakrits. (Vindruvorna äter jag mest för att väga upp allt onyttigt...plus att det är gott ;p )


kyssar
/sofiasniper

Gårdagen vart en misslyckad tvättdag, det blir idag istället...

Jag tränar en sista gång på min spanskaläxa, den som var tills idag.
Jag kan räkna till tio, hälsa och säga mitt namn och fråga efter ditt. Jag kan fråga efter ditt telenr och säga mitt eget. CHECK!

Tänkte hinna spela lite counter-strike idag. Spelade igår och gick massa plus, bara därför kommer jag väl gå ner allt idag, haha! Coolt om jag skulle kunna tjäna pengar på att spela cs. Oh nej jag vet, jag är inte tillräckligt bra. Men TÄNK OM. Att tjäna pengar på sin hobby, såsom fotbollsspelare, eller pokerspelare osv, måste ju vara det mest underbara.

och den här låten är från Kens nya album. Riktigt skön att vakna till.
Fyi (for your information) har han nog jordens sötaste barn. Jag kanske ska kidnappa dom... Rebecka, Kelian och Knaster (som i ljudet innan låten på grammofonskiva, haha)


 
tagna från Kens blogg

lovelove
/sofiasniper

analysera mera


från vänster:
Lilli, slänger sig desperat in för att få vara med.
Kicki, försöker hålla huvudet rakt när hon känner att kroppen är helt sned
Lina, kissnödig som vanligt (jag skämtar inte, hon kissar säkert tre gånger i timmen)
sofiasniper, försöker sticka ut mitt huvud och lyckas fan inte hålla käften och le på ett kort
Sanna, sitter asbekvämt med benen (helt rubbat?)
Eddie, ska snart börja skära sig själv... (emo)

finns inget rätt eller fel.

Fick antagningbesked idag, ska även börja plugga Psykologi A. Jag är åter i skolbänken igen. Men det ska bli roligt. Faktiskt! Det är sant.

I lördags började en disskusion om USA, world trade center och tragedier som hänt. Och rätta mig om jag har fel, men när tornen i Usa blev nermejjade så var det 24/7 på Tvn och det talades om tredje världskrig. Bushs första uttalande var "we declaim war against Irak".
Har inte exakta siffror men kring 2600 dog i World Trade Center. Sedan Usa invaderade i Irak har cirka 100.000 civila människor dött. (har inte säker källa, men läst på olika ställen och siffran är kring 100.000 på alla ställen).
HUNDRATUSEN?! Det är hela Sundsvalls befolkning.
Usa känns väldigt isolerat från resten av världen, och jävulst patriotiska.
Wtc var en fruktansvärd händelse, men 100.000 människor, är hundratusen fruktansvärda händelser, och hundratusen brustna familjer.
Om Usa vart så berörd över alla offer i wtc, varför tar dom inte hänsyn till folk i Irak? Eller någon annan stans i världen.

the end
/sofiasniper

sommar vs vinter

  
kan någon förstå varför jag gillar sommaren mer?


me llamo sofia

Tänkte ju bara berätta om dagen. Simon har satt upp en miljö/sop-station här hemma. Vi sorterar numera alla sopor, eller ja, papper, plast, glas, burk.

På Ikea ringde de från komvux och undrade om jag ville läsa en spanskakurs som skulle börja idag:o Lätt! Så idag började jag plugga spanska och ska plugga fyra timmar per vecka fram till jul. Kan bli roligt. Känner mig taggad iaf. Kul att äntligen börja få lära sig. Jag har länge velat kunna spanska. 

Nu sitter mina roommates och spelar tv-spel. Ska jag göra då? Har ingen lust att spela cs, har redan gjort spanska-läxan och har magnumglass i frysen...........

pz
/sofiasniper

och nu börjar en ny vecka igen

Denna vecka är väl lite mer innehållsrik. Ska på några arbetsfömedlingsmöten, jobba, vara kattvakt och på kör. Någon som vill anteckna? haha. 
Jag skulle vilja gjort det, men eftersom jag spillde vin på min nya kalender sket sig det. Så nu använder jag mobilen som kalender igen, känns ostabilt. 

Lördagen var väldigt trevlig, var hos Lina hela kvällen. Vi åt morötter, dip, chips, godis och popcorn. Drack gott och kollade på gamla bilder. Mycket trevlig fest. Har dock inga bilder, eller tror jag tog två men orkar inte lägga in dom. 

Nu ska jag försöka hitta på något vettigt. 
puss
/sofiasniper

vad händer?

Skulle ta min runda blogg-läsning som jag brukar göra. Och plötsligt får jag en face-slap. Och sen en till.
Två av mina bloggar som jag läser hade väldigt rörande, och tråkiga inlägg.
Kanske är jag en nörd. Men jag tror mer jag är känslig, och har lätt att bry mig. Och jag är ledsen för båda dom (ja, fast jag inte känner dom). Och hoppas allt blir bra för dom. Tack och bock!

HÄR och HÄR
men efter regn kommer solsken...eller hur?

fred&kärlek
/sofiasniper

tusen alper

Jag skulle vilja att alla ni (typ åtta personer?) som läser min blogg skulle få min lista på spotify, för den är så bra. Jag har baaara bra låtar där. Ni skulle beundra och älska mig för alltid. Jag har världens bästa musik-smak.
Ja, då var det sagt.
Lina har ju som bekant också fyllt år, igår närmare bestämt. Jag glömde skriva det i bloggen, men hon läser den så sällan så hon märker det nog inte, HEHEH. Ska till henne ikväll också, i hennes nya fina lägenhet.

Undra vad jag ska ha på mig ikväll? Kanske gör en dagens out-fit senare... HAHAH. Det gör jag förmodligen inte. Vem bryr sig om vad jag har på mig? Förutom jag själv då, vill ju inte se ut som...en bajspåse typ.

Gissa vilken låt det här är:
Tanken har väl snuddat mig
Men aldrig att den nuddat mig
På nåt sätt inte tänkt mig att det skulle va' såhär


..den som kommer på med vem/vilka och vad låten heter, får ett litet pris!

lite bilder från Simons födelsedag!

   
   
     

SMILE
/sofiasniper

dekandansen

Jobbat idag, va duktig jag är då! Lite folk, kanske var regnet som gjorde det.
Igår fyllde Simon 21 år!!! GRATTIS<3 Det var en trevlig dag. Hans släkt var här och sen kom våra vänner och vi hade värsta mysigt. Lekte en rolig musik-lek som Julia kom på. Och efter ett kortspel fick vi inte säga första bokstaven i våra namn. Vilket resulterade till Rik, Ulia, Ofia, Ina, Imon, Anna, On och Ingen, hehehehhehehhe.

Min bil klarade inte besiktningen, bromsarna var inte så bra och jag släppte ut lite för mycket bensin. Men det är tydligen lättfixat.

Sen har lilla pruppen och Eddie kommit hem idag. Får kanske se dom imorgon.

puss
/sofiasniper

i cant stop this feeling i've got

Städat bilen idag, dammsugade och grejer.
Stressdröm inatt. Skulle utomlands, men hann inte med planet.

Och imrgon ska jag upp med tuppen, kvart i åtta ska saaben besiktas. Hugas. Har inte klivit upp så tidigt på länge.
Nej, nu ska jag baka chokladbollar och grejer, till Simons födelsedag! Mihi.

pöss
/sofiasniper

en helt vanlig måndag i haga
     
   

empty space

Nu ska jag se sista avsnittet av Greek<3
Längtar till säsong 3 kommer. Eller tills jag får se om dessa avsnitt, med Kicki kanske? ;)
Förövrigt har dagen var Skit, med stort S, med risk för att låta emo. Nämen en mycket värre dag har jag inte haft på särskilt länge. Och här sitter jag, instängd i en skrubb och låtsas att jag är Casey i Greek, istället för att möta verkligheten. Well.

Imorgon har jag en lång dag framför mig.

pruppprupp

/sofiasniper

Jag är en dag före. Känns som tisdag...

Monday it is!
Nu ska jag ut och powerwalka i en timme var det tänkt:) Ganska härligt väder ute så det kan bli nice.

Och i veckan händer det tre grejor, Simon fyller år, Lina fyller år, och min bil ska besiktas. Tror ni den klarar det? Det tror jag.

bilder från i fredags
   


Igår blev jag arg på en cs-dude. Det gäller ju (som jag oftast gör) att aldrig ta åt sig av någon random-tönt som inte har några irl-vänner. Men ibland kokar jag över. Han började tjaffsa om att jag var så jääävla mycket sämre än honom, och jag såg ut och lät som en jävla idiot. Liksom, för det första hade vi samma "högsta skill". Med andra ord har vi en gång varit lika bra, plus att jag tycker det är fruktansvärt omoget att gå till personangrepp om utseende osv.
Som sagt, efter det bara är randoms som försöker skaffa sig en profil och en cool image på internet, så tar man automatiskt inte åt sig. Men igår brann jag av på den snubben iaf. Hoppas han inte printade det jag skrev, fast jag printade han och anmälde, heheheehehu.


pusspuss
/sofiasniper

J Ä G = Jag Älskar Greek


haven't you heard? the bird is the word!

Nej, säg inte så. Säg inte att sommaren är slut, snart. Jag vill inte ha höst, jag hatar höst. Ni vet när man kliver upp tidigt och ser solen gå upp, och det är kyligt ute. Nästan frost och när man andas kommer det rök. Jag haaaaaaatar det!!
När jag tänker på det, får jag ångest, panik, jag spyr?!

Tänk om det hade varit augusti fram till novemer, och då POFF! På det gröna gräset börjar det snöa och sedan är det kallt och vinter. Underbart det skulle vara.
Någon som har förslag på vart jag kan flytta om jag vill slippa hösten??

Vill också bara meddela hur fort tiden går.
För drygt tre (3) månader sedan var jag och Sanna och hälsade på Lina i Ransäter. Det var jättefint väder och man kände att sommaren var på väg.
För mindre än två (2) månader sedan var vi på Peace and Love och de två varmaste och soligaste veckorna på hela sommaren upplevdes.
Och för snart ett (1) år sedan skulle vi snart åka till Bulgarien.

lite av sommaren 2009

   
   

bajs
/sofiasniper

lööööööööödaaah!

En rolig sak som hände på kiosken igår.
Det kommer fram ett gäng fulla 30-40-åriga gubbar. Dom försöker beställa men det går lite halvdåligt. När vi väl lyckats få undan alla utom en, så står två småpojkar och vill beställa. Medan jag och Kicki fixar ihop pojkarnas mat hör vi hur den sista gubben pratar med dom.
"Jaha, och hur gamla är ni då? 99or?"
"Eh..... va?"
"Ja alltså när är ni född?"
"2000"
"Jaha, så ni är noller ni?"

Och ingen reaktion från någon av dem, bara jag och Kicki som börjar småskratta. Tokigt. Kan ju inte vara roligt att vara född då, man lär ju alltid bli ansedd som en nolla. Hehe.

Nu ska jag skjuta huvuden!

peace
/sofiasniper


ville bara säga en sak...

Det är jobbigt att vara fattig och samtidigt ha bil. För som nu när jag ska och jobba, har jag ingen bensin och jag har inte råd att tanka. Och det är inte råd som i att "guuud vilken jobbig utgift.." utan jag har bokstavligen inte råd. Jag får ta av pengarna jag tänkte köpa födelsedagspresenter för.
Visst, ilandsproblem. Men så är jag ett ilandsbarn också.
Ni som har jobb ska veta vilken tur ni har!!! Och ni som föddes rika kan skänka hälften till mig .

simma lugnt
/sofiasniper

hallå hela pressen!

träning är gratis, att promenera, springa, göra sit-ups, armhävningar är gratis. Är det inte underbart?

och det är så jävla jobbigt att höra sig själv. en liten del av mig själv dör varje gång. men här sjunger jag im yours och simon kompar. Den är kort, för den skulle vara under en minut. enjoy! eller dö, som jag.... haha


träning idag: 1 timmer powerwalk & 30 sit-ups

palt?
/sofiasniper

1337

Jag har kört ny-saab. En som kan accelerera på treans växel med andra ord.
Jag har också ätit jäääääävligt många gurkor, om man räknar att en jordnöt är några meter gurka i fett. Jag har ätit massvis med jordnötter alltså. Suck på mig själv. Säg åt mig att sluta vara så töntig jämt!

Fika och mys med brudsen Johanna Lela Kicki och Ida, gav henne paket inför hennes kommande födelsedag. Hon flyttar till Linköping på fredag. Lycka till!

Hade nu tänkt att spela lite cs, men är lite för trött för det. Kanske lägger mig och glor på film på Simons mac (fast säg det inte till min dator, att jag är otrogen.... MED EN MAC. Skämmes!)

här gick vi i nian. long time ago?


här printade jag till Eddie, för det var hans favoriter jag spelade med. Och för den uppmärksamme har jag mitt födelsedatum som stats (8/6)
 

jag är lite fäst vid dig eddie, denna vecka. Hahahaha, kunde du inte sett ut såhär föralltid? <3
 

bläuh
godnatt
/sofiasniper

lifestyle

Drömt sjukt mycket inatt. Julia bodde i stockholm. Sillen hade jättesöta kattungar. Jag skulle ut i luleå men hade snowboardskor på mig och gick jättesakta. Nåt med ryggis. David och någon annan David.
Någonstans mitt i så vaknade jag, men ville verkligen veta fortsättningen så jag försökte och lyckades (!) att fortsätta på samma dröm efter jag vaknat.











sådärja. Så kul hade vi i lördags. Trots stackars Linas skrapsår pga fallet på sista bilden.
Funderar starkt på att ta en promenad ute i regnet.

later
/sofiasniper

im not going to spend my life being a color

Man kan inte bestämma sitt öde. Man kan inte bestämma hur man ska känna, eller när man ska skratta eller gråta. Sånt bestämmer känslorna, och det kommer när det är äkta.
Ska ner och fika iväg Ida till linköping. Hon åker ju på fredag och jobbar hela veckan så man vet inte om detta kanske blir sista gången man ser henne på ett tag. Inte andra sidan jordklotet, men det är ju inte alls lika nära som nu.

Bilderna från i lördags kommer........

peace
/sofiasniper

....

Aldrig... någonsin... igen! Det är ett löfte.
(för 541e gången)

När jag kom hem igår ansträngde jag mig med att hämta en dvd-film, stoppa den i datorn, ställa in storleken på skärmen, för att sedan somna innan jag ens hunnit trycka "spela film...". 

Mysig middag i goda vänners lag igår, vegetarisk lasagne. Värdinnan hade ansträngt sig med att göra vegetarisk för mig. Det är kärlek. Vi fick också vin, så mycket vin att det blev hysterisk roligt att blanda ihop en ikea-kasse med en ica-kasse.

    
mina bilder kommer så snart Simon flyttat in mig och min dator klart i skrubben. (varför vill han stänga in mig där?)

Aldrig... någonsin... igen! Det är ett löfte.
(för 542e gången)

/sofiasniper

ett par bilder!

vi hamnade i hamnen på morgonkvisten förra veckan. jävligt fin soluppgång var det!

   


skrot i sin fulla prakt! jag vill äta opp henne.

   


midsommar '09


   

toves bäbisar

 

stockholm babys!



grillfest baby!



jag vill ha fredag idag.

Solen värmer som utlandsvärme, svettpärlor bildas i min panna och på min överläpp. Bländad av solen försöker jag ändå läsa min bok, "en shoppaholics bekännelser".
Det kittlas på kroppen när flugor eller myror vandrar runt på mig. Kudden är varm och det blåser härliga vindar som fläktar lite.

Internet har anlänt till Simons lägenhet. Nu fattas enbart en router. Kanske har jag råd att hjälpa till med betalningen av den efter kvällens jobb. Det skulle inte jobbas något denna vecka, men akut vart jag inringd ändå. Jobbigt att jobba själv, har aldrig gjort det förr, men pengarna behövs mer än väl.

Ha en trevlig helg
/sofiasniper

Ni vet.

När man hör ett nytt ord som man aldrig hört förut, så hör man det ordet jättemycket efteråt.
För några veckor sedan lärde jag mig vad kinesisk vattentortyr är, och jag har hört det ungefär fem gånger efter det, på olika ställen. Ödet, eller bara logiskt? vet ej.

Nu ska min mage vila upp sig, eftersom jag stoppat i mig massor av mackor idag och ingen riktig mat. Fast jag är lite sugen på popcorn....

tjipp
/sofiasniper

RSS 2.0